BOOST je impactstart-up!

De Sociale Groningse Ondernemers Challenge sloeg vanwege corona, geheel begrijpelijk, een jaartje over. Maar als een Challenge in vol ornaat geen optie is, wat kunnen we dan wel doen? Er zijn nog steeds startende impactondernemers die hulp kunnen gebruiken bij het opzetten en uitbouwen van hun impactorganisatie.

De volgende stap van je onderneming in kaart

Daarom bedachten we een kleintje GOC, of: het BOOST-programma voor impactstart-ups. Afgelopen voorjaar draaiden we de eerste editie en de tweede startte in oktober. In samenwerking met de gemeente Groningen konden we elf ondernemers een kort en krachtig programma voorschotelen, met als doel: ondernemers met een sociaal idee ondersteunen bij het concretiseren van en sturen hun de volgende stap.

Samen kom je verder

Hoe we dat deden? We boden de deelnemers vier korte workshops aan, die zij samen met hun zogenoemde BOOST-buddy volgden. Elke workshop sloot af met een huiswerkopdracht die de BOOST’ers samen konden uitwerken.

Stappen maken

Hoewel de term ‘booster’ nu vooral wordt gebruikt in de vaccinatiecontext, was deze booster voor elf ondernemers echt als een springplank, zij zijn weer een stap dichterbij het maken van structurele impact.

Benieuwd wat de boosters er zelf van vonden?
Bekijk de evaluatie!

- 11 ondernemers
- 2 uur per week
- 7 weken lang
- idee concretiseren
- verdienmodel verbeterd
- pitch ontworpen
- netwerk uitgebreid