Eendracht Maakt Kracht

# Zorg

Eendracht Maakt Kracht is voortgevloeid uit een van de negen projecten die is opgestart vanuit het Groninger Zorgakkoord. Vier zorgaanbieders slaan in het mooie Appingedam de handen ineen voor het beantwoorden van de zorgvraag van de toekomst: Nu samen vooruitkijken hoe we straks naar elkaar omkijken. Oftewel, hoe kunnen we zorgen dat een nieuwe zorglocatie in de toekomst een onderdeel wordt van de wijk? Het idee ontstond om een zorgfestival te organiseren op het Eendrachtterrein.

Luisteren kan altijd

Het programma stond in de steigers, totdat corona roet in het eten gooide. Met dezelfde doelstelling als uitgangspunt (hoe kunnen we zorgen dat een nieuwe zorglocatie in de toekomst een onderdeel wordt van de wijk?) ontwikkelden we een aangepaste vorm: een luisterwandeling. Gemaakt met én voor damsters, want zij weten het best wat ze van zo’n locatie zouden willen. Al wandelend over het Eendrachtterrein in Appingedam, konden omwonenden en toekomstig bewoners laten weten waar zij van dromen en welke ideeën zij hebben. De ideeën konden wandelaars planten in de stadstuin, wat een leuk beeld opleverde.

Verbinding zoeken

Als extraatje werden er twee ouderwetse telefooncellen neergezet op het terrein, compleet getransformeerd in Eendracht Maakt Kracht-stijl. Hier werden alle zintuigen van alle bewoners geprikkeld.

Ben jij benieuwd naar alle ideeën? En naar het verloop van het project? Neem dan zeker een kijkje in de kleurrijke eindrapportage!