Kate komt naar het Noorden

Econoom van de Donuteconomie

Kate Raworth, de econoom van de Donuteconomie, kwam op 19 juni 2019 naar Assen. Een geweldig evenement met een bomvolle De Nieuwe Kolk. Dit is een bijzonder verhaal. Het begon ongeveer in het najaar van 2017 toen een aantal Noorderlingen op Facebook hun enthousiasme uiten over een TegenLicht-uitzending. Freerk Jan van Buro Bries was zo iemand. De enthousiastelingen wilden allemaal een meetup organiseren over de Donuteconomie. Dus gingen we samen zitten.

Het klikte snel en we besloten om drie officiële TegenLicht-Meetups te organiseren: in Groningen, Winschoten en Assen. Het werden stuk voor stuk goed bezochte meetups met diepgaande gesprekken, en dat smaakte naar meer. Via haar uitgever polsten we of ons idool, Kate Raworth zelf, niet naar het Noorden kon komen. En warempel, dat kon.

Wat begon als een groep enthousiaste burgers, mondde uit in een groots evenement. In een bomvolle De Nieuwe Kolk waar 850 mensen aandachtig luisterden en met elkaar in gesprek gingen over de Donuteconomie. En de organisatie? Gewoon een groep vrijwilligers die elkaar vonden rondom een onderwerp dat hen boeide: de Donuteconomie.