Marketing Groningen

Marketing Groningen bouwt aan een sterke en positieve reputatie van Groningen. Het is een hechte organisatie met veel ambitieuze medewerkers, die graag verantwoordelijkheid nemen en krijgen.

Nadat het management een nieuwe strategie had geschreven, vroegen ze Alexandra en Freerk Jan om de bespreking daarvan met het team te begeleiden. Het werd een leuke en inhoudelijke teamdag op een inspirerende plek in Hornhuizen. Het was de wens van het management dat de collega’s eerst vragen konden stellen over de nieuwe strategie, om vervolgens er mee aan de slag te gaan. Beide onderdelen hebben we begeleid met krachtige werkvormen.

Een leuke werkvorm die we gebruikten na de presentatie: Waar sta jij?

De instructie was als volgt: Ga op een lijn staan op de plek die jou past.
Links: Ik zit boordevol ideeën en weet wat ik ga doen
Rechts: Ik heb nog niet direct ideeën en weet nog niet wat er anders wordt voor mij

Sommige mensen noemen dit een systeemopstelling, wij noemen het: Gewoon even duidelijk maken hoe je er in staat.

De teamdag was Marketing Groningen zo goed bevallen, dat we ze later ook mochten ondersteunen toen de organisatieontwikkelingen complexer waren. Door een korting op de financiering moest er afscheid genomen van verschillende collega’s, en dat was vervelend. In het intakegesprek dachten we met het management mee over de ontwikkelingen, en hoe ze daar mee omgingen.

Vervolgens begeleidden we een online teamochtend waar gevoelige zaken bespreekbaar gemaakt werden. Voor het management was het fijn om een externe gespreksleider te hebben, zodat zij zich konden concentreren op de inhoud en het gesprek met de medewerkers.

Voor het management was het fijn om een externe gespreksleider te hebben, zodat zij zich konden concentreren op de inhoud en het gesprek met de medewerkers.